Hårt bröd vetestärkelse betfiber mjölk 7% fibrer Semper glutenfritt knäckebröd
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,5 | % |
| Protein | 7,9 | % |
| Kolhydrater | 89,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 346 | kcal |
| Energi kJ | 1446 | kJ |
| Fett | 2 | g |
| Kolhydrat | 71,1 | g |
| Protein | 6,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Kolesterol | 2 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 5,8 | g |
| Fibrer | 7 | g |
| Monosackarider | 1,8 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 190 | mg |
| Jod | 53 | µg |
| Järn | 8,4 | mg |
| Kalcium | 240 | mg |
| Kalium | 275 | mg |
| Magnesium | 24 | mg |
| Natrium | 565 | mg |
| Selen | 2,3 | µg |
| Zink | 1,12 | mg |
Vitaminer | Folat (Folsyra) | 48 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 4,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 1 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,6 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,44 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,41 | mg |
Övrigt | Aska | 2,8 | g |
| Vatten | 10,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar