Hårt bröd vete vallmofrö 5,5% fibrer Siljans frukost
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 8,2 | % |
| Protein | 12,7 | % |
| Kolhydrater | 79,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 398 | kcal |
| Energi kJ | 1667 | kJ |
| Fett | 7,1 | g |
| Kolhydrat | 68,9 | g |
| Protein | 11,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,8 | g |
| Kolesterol | 1 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
| Fibrer | 5,5 | g |
| Monosackarider | 3,3 | g |
| Sackaros | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 170 | mg |
| Jod | 11 | µg |
| Järn | 1,73 | mg |
| Kalcium | 62 | mg |
| Kalium | 260 | mg |
| Magnesium | 34 | mg |
| Natrium | 425 | mg |
| Selen | 3,6 | µg |
| Zink | 1,18 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,64 | mg |
| Folat (Folsyra) | 67 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 4,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 22 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 23 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,3 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,31 | mg |
| Vitamin D | 0,25 | µg |
| Vitamin E | 0,64 | mg |
| Vitamin K | 6 | µg |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Vatten | 5,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar