Hårt bröd råg vete majs surdeg 15% fibrer Pyramidbageriet
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,4 | % |
| Protein | 11,3 | % |
| Kolhydrater | 86,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 335 | kcal |
| Energi kJ | 1403 | kJ |
| Fett | 1,8 | g |
| Kolhydrat | 63,4 | g |
| Protein | 8,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolesterol | 2 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 14,9 | g |
| Monosackarider | 0,3 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 269 | mg |
| Jod | 3 | µg |
| Järn | 2,37 | mg |
| Kalcium | 32 | mg |
| Kalium | 442 | mg |
| Magnesium | 83 | mg |
| Natrium | 1099 | mg |
| Selen | 1,1 | µg |
| Zink | 2,34 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,29 | mg |
| Folat (Folsyra) | 60 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 4 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,22 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg |
| Vitamin D | 0,17 | µg |
| Vitamin E | 0,29 | mg |
| Vitamin K | 4 | µg |
Övrigt | Aska | 4,2 | g |
| Vatten | 7,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar