Hårt bröd råg ca 14% fibrer Leksands Knäcke normalgräddat
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,6 | % |
| Protein | 11,9 | % |
| Kolhydrater | 85,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 351 | kcal |
| Energi kJ | 1470 | kJ |
| Fett | 2 | g |
| Kolhydrat | 65,6 | g |
| Protein | 9,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| Fibrer | 13,9 | g |
| Monosackarider | 0,5 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 340 | mg |
| Jod | 3 | µg |
| Järn | 3,26 | mg |
| Kalcium | 38 | mg |
| Kalium | 415 | mg |
| Magnesium | 76 | mg |
| Natrium | 500 | mg |
| Selen | 1,7 | µg |
| Zink | 2,64 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
| Folat (Folsyra) | 69 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg |
| Vitamin E | 0,74 | mg |
Övrigt | Aska | 2,7 | g |
| Vatten | 6,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar