Hårt bröd havre vete råg mjölk 8% fibrer Wasa havre
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 8,3 | % |
| Protein | 16,0 | % |
| Kolhydrater | 75,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 379 | kcal |
| Energi kJ | 1586 | kJ |
| Fett | 6,8 | g |
| Kolhydrat | 61,7 | g |
| Protein | 13 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,7 | g |
| Kolesterol | 1 | mg |
| Mättade fettsyror | 1 | g |
| Transfettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g |
| Fibrer | 8 | g |
| Monosackarider | 0,4 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 350 | mg |
| Jod | 12 | µg |
| Järn | 2,97 | mg |
| Kalcium | 105 | mg |
| Kalium | 430 | mg |
| Magnesium | 92 | mg |
| Natrium | 600 | mg |
| Selen | 2 | µg |
| Zink | 2,18 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,89 | mg |
| Folat (Folsyra) | 55 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,6 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 2 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,27 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg |
| Vitamin E | 0,89 | mg |
| Vitamin K | 3 | µg |
Övrigt | Aska | 3 | g |
| Vatten | 7,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar