Huvudsallat
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 7,4 | % | |
Protein | 51,9 | % | |
Kolhydrater | 40,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 14 | kcal |
Energi kJ | 60 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 1,1 | g | |
Protein | 1,4 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1,2 | g | |
Monosackarider | 0,7 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 32 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,7 | mg | |
Kalcium | 65 | mg | |
Kalium | 360 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 6 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
Folat (Folsyra) | 73 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1300 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 108 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 95 | g |