Hollandaisesås
Maträttstyp: | Sås |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 94,1 | % | |
Protein | 5,0 | % | |
Kolhydrater | 0,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 568 | kcal |
Energi kJ | 2378 | kJ | |
Fett | 62,5 | g | |
Kolhydrat | 0,6 | g | |
Protein | 3,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 26,7 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 17,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 26,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 7,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 9,9 | g | |
Kolesterol | 254,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 24,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 106 | mg |
Jod | 35 | µg | |
Järn | 1,1 | mg | |
Kalcium | 29 | mg | |
Kalium | 30 | mg | |
Magnesium | 3 | mg | |
Natrium | 615 | mg | |
Selen | 6 | µg | |
Zink | 0,24 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 8,72 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 20 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 25 | µg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 678 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 680 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,6 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
Vitamin D | 7,78 | µg | |
Vitamin E | 8,72 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Vatten | 31,7 | g |