Hirs kokt
Maträttstyp: | Pasta, potatis och grynrätter |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Korn mjöl gryn |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,5 | % | |
Protein | 12,9 | % | |
Kolhydrater | 83,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 146 | kcal |
Energi kJ | 612 | kJ | |
Fett | 1,2 | g | |
Kolhydrat | 28,4 | g | |
Protein | 4,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 1,3 | g |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 100 | mg |
Jod | 19 | µg | |
Järn | 2 | mg | |
Kalcium | 4 | mg | |
Kalium | 91 | mg | |
Magnesium | 42 | mg | |
Natrium | 146 | mg | |
Selen | 0,8 | µg | |
Zink | 1,41 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,02 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg | |
Vitamin E | 0,02 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Vatten | 63,9 | g |