Havregrynsgröt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Gröt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 9,1 | % | |
Protein | 16,8 | % | |
Kolhydrater | 74,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 68 | kcal |
Energi kJ | 284 | kJ | |
Fett | 1,3 | g | |
Kolhydrat | 10,6 | g | |
Protein | 2,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 1,8 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 79 | mg |
Jod | 33 | µg | |
Järn | 0,98 | mg | |
Kalcium | 11 | mg | |
Kalium | 74 | mg | |
Magnesium | 24 | mg | |
Natrium | 261 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,59 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,14 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,02 | mg | |
Vitamin E | 0,14 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Vatten | 82,8 | g |