Hargryta
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Småvilt färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 18,6 | % | |
Protein | 68,8 | % | |
Kolhydrater | 12,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 116 | kcal |
Energi kJ | 485 | kJ | |
Fett | 4,3 | g | |
Kolhydrat | 2,9 | g | |
Protein | 15,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 42,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 0,9 | g | |
Monosackarider | 1,3 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 172 | mg |
Jod | 36 | µg | |
Järn | 3,23 | mg | |
Kalcium | 29 | mg | |
Kalium | 336 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 397 | mg | |
Selen | 7,3 | µg | |
Zink | 0,85 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,85 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 57 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 4 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 8 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,26 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,46 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin D | 0,26 | µg | |
Vitamin E | 0,85 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 74,5 | g |