Älgstek
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Älg färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 5,5 | % | |
Protein | 94,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 133 | kcal |
Energi kJ | 558 | kJ | |
Fett | 1,7 | g | |
Protein | 29,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 88,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 266 | mg |
Jod | 9 | µg | |
Järn | 4,11 | mg | |
Kalcium | 5 | mg | |
Kalium | 476 | mg | |
Magnesium | 29 | mg | |
Natrium | 112 | mg | |
Selen | 9,9 | µg | |
Zink | 5,96 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,04 | mg |
Niacin (Vitamin B3) | 7,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 2 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,44 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,36 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,51 | mg | |
Vitamin E | 1,04 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Vatten | 65,6 | g |