Älgfärsbiffar stekta
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Älg färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 9,7 | % | |
Protein | 68,4 | % | |
Kolhydrater | 21,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 147 | kcal |
Energi kJ | 614 | kJ | |
Fett | 3,1 | g | |
Kolhydrat | 7 | g | |
Protein | 21,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolesterol | 94,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 0,4 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 205 | mg |
Jod | 20 | µg | |
Järn | 2,97 | mg | |
Kalcium | 27 | mg | |
Kalium | 359 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 211 | mg | |
Selen | 9,3 | µg | |
Zink | 6,1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,96 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 30 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 31 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,3 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,42 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg | |
Vitamin D | 0,15 | µg | |
Vitamin E | 0,96 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 66,2 | g |