Älgfärs
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Älg färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 6,6 | % | |
Protein | 93,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 106 | kcal |
Energi kJ | 443 | kJ | |
Fett | 1,6 | g | |
Protein | 22,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 56 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 185 | mg |
Jod | 2 | µg | |
Järn | 3,05 | mg | |
Kalcium | 4 | mg | |
Kalium | 355 | mg | |
Magnesium | 21 | mg | |
Natrium | 56 | mg | |
Selen | 7,5 | µg | |
Zink | 6,87 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,78 | mg |
Niacin (Vitamin B3) | 4,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 7 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,34 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,26 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,33 | mg | |
Vitamin E | 0,78 | mg | |
Vitamin K | 2 | µg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Vatten | 75 | g |