Äggula
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Ägg kokt rått |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 66,8 | % | |
Protein | 33,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 359 | kcal |
Energi kJ | 1500 | kJ | |
Fett | 33 | g | |
Protein | 16,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 14,6 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 13,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,8 | g | |
Kolesterol | 1300 | mg | |
Mättade fettsyror | 9,1 | g | |
Kolhydrater | Monosackarider | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 540 | mg |
Jod | 57 | µg | |
Järn | 5,5 | mg | |
Kalcium | 140 | mg | |
Kalium | 120 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 49 | mg | |
Selen | 30 | µg | |
Zink | 1,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 5,2 | mg |
Folat (Folsyra) | 146 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 124 | µg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 600 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 610 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,4 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg | |
Vitamin D | 4 | µg | |
Vitamin E | 5,2 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
Vatten | 48,9 | g |