Du är här: Hem » Kaloritabellen » Ägg stekt

Ägg stekt

Maträttstyp:Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak
Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Ägg kokt rått
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett59,0%
 Protein41,0%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 211kcal
 Energi kJ884kJ
 Fett18,1g
 Protein12,6g
FettEnkelomättade fettsyror9,4g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,5g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,4g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,8g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 8,9g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 2,4g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,8g
 Fettsyror C20 (Arakinsyra) 0,1g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 0,1g
 Fleromättade fettsyror3,6g
 Kolesterol417mg
 Mättade fettsyror3,7g
KolhydraterMonosackarider0,3g
MineralämnenFosfor201mg
 Jod121µg
 Järn1,92mg
 Kalcium53mg
 Kalium127mg
 Magnesium14mg
 Natrium984mg
 Selen24µg
 Zink0,3mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 3,8mg
 Folat (Folsyra) 33µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 42µg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 3,2mg
 Retinol (Vitamin A) 204µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 208µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,41mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,07mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 1,28µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,1mg
 Vitamin D1,4µg
 Vitamin E3,8mg
ÖvrigtAska3g
 Avfall12%
 Vatten66,3g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa