Ägg stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Ägg kokt rått |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 59,0 | % | |
Protein | 41,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 211 | kcal |
Energi kJ | 884 | kJ | |
Fett | 18,1 | g | |
Protein | 12,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,6 | g | |
Kolesterol | 417 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,7 | g | |
Kolhydrater | Monosackarider | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 201 | mg |
Jod | 121 | µg | |
Järn | 1,92 | mg | |
Kalcium | 53 | mg | |
Kalium | 127 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 984 | mg | |
Selen | 24 | µg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,8 | mg |
Folat (Folsyra) | 33 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 42 | µg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 204 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 208 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,41 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,28 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin D | 1,4 | µg | |
Vitamin E | 3,8 | mg | |
Övrigt | Aska | 3 | g |
Avfall | 12 | % | |
Vatten | 66,3 | g |