Ål inkokt hemlagad
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Tillverkare: | Hemlagat |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 69,5 | % | |
Protein | 30,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 383 | kcal |
Energi kJ | 1601 | kJ | |
Fett | 36 | g | |
Protein | 15,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 15,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 3,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 12 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,5 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 8,1 | g | |
Kolesterol | 140 | mg | |
Mättade fettsyror | 8,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 110 | mg |
Järn | 0,7 | mg | |
Kalcium | 36 | mg | |
Kalium | 119 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 186 | mg | |
Selen | 63 | µg | |
Zink | 3,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 19,3 | mg |
Folat (Folsyra) | 18 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 3400 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3400 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,6 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg | |
Vitamin D | 40 | µg | |
Vitamin E | 19,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 13 | % | |
Vatten | 47,2 | g |