Du är här: Hem » Kaloritabellen » Ål flat- o varmrökt

Ål flat- o varmrökt

Maträttstyp:Rökt/rimmat, kött och fisk
Tillverkare:Industritillverkat, mindre företag
Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Fisk rökt
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett69,3%
 Protein30,7%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 428kcal
 Energi kJ1790kJ
 Fett40,2g
 Protein17,8g
FettEnkelomättade fettsyror17,6g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 1,1g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 6,7g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 3,5g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 1,6g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 13,4g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,8g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,3g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,9g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 1,7g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 1,4g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 2,4g
 Fleromättade fettsyror9g
 Kolesterol147,4mg
 Mättade fettsyror9,6g
MineralämnenFosfor205mg
 Järn0,5mg
 Kalcium35mg
 Kalium190mg
 Magnesium12mg
 Natrium1260mg
 Selen66,7µg
 Zink3,05mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 14,1mg
 Folat (Folsyra) 7µg
 Niacin (Vitamin B3) 3,5mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 6,8mg
 Retinol (Vitamin A) 3600µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 3600µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,18mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,12mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 4,8µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,22mg
 Vitamin D98µg
 Vitamin E14,1mg
ÖvrigtAska4g
 Avfall20%
 Vatten38g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa