Ål flat- o varmrökt
Maträttstyp: | Rökt/rimmat, kött och fisk |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk rökt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 69,3 | % | |
Protein | 30,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 428 | kcal |
Energi kJ | 1790 | kJ | |
Fett | 40,2 | g | |
Protein | 17,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 17,6 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 3,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 13,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,7 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 9 | g | |
Kolesterol | 147,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 9,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 205 | mg |
Järn | 0,5 | mg | |
Kalcium | 35 | mg | |
Kalium | 190 | mg | |
Magnesium | 12 | mg | |
Natrium | 1260 | mg | |
Selen | 66,7 | µg | |
Zink | 3,05 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 14,1 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 3600 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3600 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,8 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg | |
Vitamin D | 98 | µg | |
Vitamin E | 14,1 | mg | |
Övrigt | Aska | 4 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 38 | g |