Ål
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 69,3 | % | |
Protein | 30,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 351 | kcal |
Energi kJ | 1469 | kJ | |
Fett | 33 | g | |
Protein | 14,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 14,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 2,9 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 11 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,4 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 7,4 | g | |
Kolesterol | 126 | mg | |
Mättade fettsyror | 7,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 175 | mg |
Jod | 60 | µg | |
Järn | 0,4 | mg | |
Kalcium | 43 | mg | |
Kalium | 205 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 53 | mg | |
Selen | 57 | µg | |
Zink | 2,6 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 8 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 2500 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2500 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,22 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,38 | mg | |
Vitamin D | 30 | µg | |
Vitamin E | 8 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 51,5 | g |