Du är här: Hem » Kaloritabellen » Ål

Ål

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Fisk färsk fryst kokt
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett69,3%
 Protein30,7%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 351kcal
 Energi kJ1469kJ
 Fett33g
 Protein14,6g
FettEnkelomättade fettsyror14,4g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,9g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 5,5g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 2,9g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 1,3g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 11g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,7g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,3g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,7g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 1,4g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 1,1g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 2g
 Fleromättade fettsyror7,4g
 Kolesterol126mg
 Mättade fettsyror7,9g
MineralämnenFosfor175mg
 Jod60µg
 Järn0,4mg
 Kalcium43mg
 Kalium205mg
 Magnesium10mg
 Natrium53mg
 Selen57µg
 Zink2,6mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 8mg
 Folat (Folsyra) 12µg
 Niacin (Vitamin B3) 2,6mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 5,3mg
 Retinol (Vitamin A) 2500µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 2500µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,22mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,09mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 4,4µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,38mg
 Vitamin D30µg
 Vitamin E8mg
ÖvrigtAska0,9g
 Avfall20%
 Vatten51,5g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa