Välling majs
Maträttstyp: | Välling |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Välling |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 16,4 | % | |
Protein | 20,1 | % | |
Kolhydrater | 63,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 65 | kcal |
Energi kJ | 273 | kJ | |
Fett | 2,2 | g | |
Kolhydrat | 8,5 | g | |
Protein | 2,7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,6 | g |
Fibrer | 0,3 | g | |
Monosackarider | 1,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 75 | mg |
Järn | 1,3 | mg | |
Kalcium | 101 | mg | |
Kalium | 127 | mg | |
Magnesium | 9 | mg | |
Natrium | 69 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,28 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,09 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg | |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 67 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 67 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,11 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin D | 1,72 | µg | |
Vitamin E | 2,09 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,1 | g |
Vatten | 86,2 | g |