Vårrulle värmd restaurang
Maträttstyp: | Pannkaka, våfflor, crepe |
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Pizza paj pirog färdig smörgås |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 48,5 | % |
| Protein | 13,4 | % |
| Kolhydrater | 38,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 316 | kcal |
| Energi kJ | 1320 | kJ |
| Fett | 23,8 | g |
| Kolhydrat | 18,7 | g |
| Protein | 6,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 13,3 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 12,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 5,9 | g |
| Kolesterol | 2 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| Fibrer | 1,1 | g |
| Monosackarider | 2,5 | g |
| Sackaros | 0,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 81 | mg |
| Järn | 0,59 | mg |
| Kalcium | 37 | mg |
| Kalium | 168 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 552 | mg |
| Selen | 4,4 | µg |
| Zink | 0,64 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 4,16 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg |
| Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,13 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg |
| Vitamin D | 0,1 | µg |
| Vitamin E | 4,16 | mg |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| Vatten | 47,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar