Våfflor äggvåfflor
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Ägg produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 29,8 | % | |
Protein | 14,8 | % | |
Kolhydrater | 55,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 247 | kcal |
Energi kJ | 1032 | kJ | |
Fett | 13,3 | g | |
Kolhydrat | 24,7 | g | |
Protein | 6,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,3 | g | |
Kolesterol | 58,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,7 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,4 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 167 | mg |
Jod | 33 | µg | |
Järn | 0,61 | mg | |
Kalcium | 152 | mg | |
Kalium | 152 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 357 | mg | |
Selen | 4,8 | µg | |
Zink | 0,56 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,83 | mg |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 41 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 42 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,39 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,19 | µg | |
Vitamin E | 2,83 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 1 | % | |
Vatten | 53 | g |