Våfflor frasvåfflor
Maträttstyp: | Pannkaka, våfflor, crepe |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Bröd o spannmål |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 36,4 | % | |
Protein | 9,1 | % | |
Kolhydrater | 54,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 314 | kcal |
Energi kJ | 1316 | kJ | |
Fett | 19,6 | g | |
Kolhydrat | 29,3 | g | |
Protein | 4,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,5 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 53,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 12,6 | g | |
Transfettsyror | 0,6 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 71 | mg |
Jod | 5 | µg | |
Järn | 0,49 | mg | |
Kalcium | 42 | mg | |
Kalium | 95 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 13 | mg | |
Selen | 1,6 | µg | |
Zink | 0,45 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,6 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 88 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 159 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 166 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,13 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,13 | µg | |
Vitamin E | 0,6 | mg | |
Vitamin K | 2 | µg | |
Övrigt | Aska | 0,4 | g |
Vatten | 44,8 | g |