Vol-au-vent m räkstuvning
Maträttstyp: | Paj, pizza, pirog |
Rätt/råvara: | Huvudrätt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 29,4 | % |
| Protein | 21,8 | % |
| Kolhydrater | 48,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 202 | kcal |
| Energi kJ | 846 | kJ |
| Fett | 10,8 | g |
| Kolhydrat | 17,9 | g |
| Protein | 8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,2 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,7 | g |
| Kolesterol | 48,1 | mg |
| Mättade fettsyror | 4,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| Fibrer | 0,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 94 | mg |
| Jod | 2 | µg |
| Järn | 0,99 | mg |
| Kalcium | 40 | mg |
| Kalium | 72 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 360 | mg |
| Selen | 5,2 | µg |
| Zink | 0,51 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,67 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 104 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 105 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,27 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| Vitamin D | 1,25 | µg |
| Vitamin E | 1,67 | mg |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Avfall | 7 | % |
| Vatten | 61,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar