Vitt bröd vete ojäst 3,5% fibrer chapati
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,5 | % |
| Protein | 12,8 | % |
| Kolhydrater | 84,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 228 | kcal |
| Energi kJ | 956 | kJ |
| Fett | 1,3 | g |
| Kolhydrat | 44,4 | g |
| Protein | 6,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,6 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
| Fibrer | 4,6 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
| Sackaros | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 155 | mg |
| Jod | 21 | µg |
| Järn | 2,06 | mg |
| Kalcium | 20 | mg |
| Kalium | 168 | mg |
| Magnesium | 52 | mg |
| Natrium | 156 | mg |
| Selen | 2 | µg |
| Zink | 1,03 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,7 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,02 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin E | 0,6 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Vatten | 41,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar