Vitt bröd vatten typ franska ca 3% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 4,0 | % |
| Protein | 13,9 | % |
| Kolhydrater | 82,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 259 | kcal |
| Energi kJ | 1085 | kJ |
| Fett | 2,4 | g |
| Kolhydrat | 48,8 | g |
| Protein | 8,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,9 | g |
| Fibrer | 3,2 | g |
| Monosackarider | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 113 | mg |
| Järn | 0,85 | mg |
| Kalcium | 28 | mg |
| Kalium | 138 | mg |
| Magnesium | 15 | mg |
| Natrium | 435 | mg |
| Selen | 1,1 | µg |
| Zink | 0,64 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,45 | mg |
| Folat (Folsyra) | 29 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 16 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 16 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,26 | mg |
| Vitamin D | 0,15 | µg |
| Vitamin E | 0,45 | mg |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| Vatten | 35,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar