Vitt bröd vatten osötat typ italienskt ca 2,5% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,3 | % |
| Protein | 14,3 | % |
| Kolhydrater | 83,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 256 | kcal |
| Energi kJ | 1070 | kJ |
| Fett | 1,4 | g |
| Kolhydrat | 50,2 | g |
| Protein | 8,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,1 | g |
| Fibrer | 2,5 | g |
| Monosackarider | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 115 | mg |
| Järn | 0,8 | mg |
| Kalcium | 29 | mg |
| Kalium | 115 | mg |
| Magnesium | 14 | mg |
| Natrium | 481 | mg |
| Selen | 1 | µg |
| Zink | 0,6 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,32 | mg |
| Folat (Folsyra) | 30 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,29 | mg |
| Vitamin E | 0,32 | mg |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Vatten | 35,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar