Vitt bröd mjölk typ tekaka hamburgerbröd korvbröd ca 4% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 6,5 | % |
| Protein | 12,8 | % |
| Kolhydrater | 80,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 285 | kcal |
| Energi kJ | 1194 | kJ |
| Fett | 4,1 | g |
| Kolhydrat | 51,2 | g |
| Protein | 8,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,8 | g |
| Kolesterol | 0,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,8 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| Fibrer | 4,2 | g |
| Monosackarider | 4,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 104 | mg |
| Järn | 0,81 | mg |
| Kalcium | 35 | mg |
| Kalium | 138 | mg |
| Magnesium | 20 | mg |
| Natrium | 267 | mg |
| Selen | 1,4 | µg |
| Zink | 0,78 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,62 | mg |
| Folat (Folsyra) | 33 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,8 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 33 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 33 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,16 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| Vitamin D | 0,3 | µg |
| Vitamin E | 0,62 | mg |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Vatten | 31,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar