Vitt bröd mjölk typ fibrerfranska ca 4% fibrer
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 3,9 | % |
| Protein | 14,0 | % |
| Kolhydrater | 82,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 269 | kcal |
| Energi kJ | 1124 | kJ |
| Fett | 2,4 | g |
| Kolhydrat | 50,4 | g |
| Protein | 8,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Kolesterol | 0,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 4,1 | g |
| Fibrer | 4 | g |
| Monosackarider | 0,3 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 241 | mg |
| Järn | 1 | mg |
| Kalcium | 49 | mg |
| Kalium | 268 | mg |
| Magnesium | 93 | mg |
| Natrium | 485 | mg |
| Selen | 1,4 | µg |
| Zink | 2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,15 | mg |
| Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 30 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,3 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| Vitamin D | 0,28 | µg |
| Vitamin E | 0,15 | mg |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Vatten | 33,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar