Vitt bröd glutenfritt ca 3% fibrer
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 9,9 | % |
| Protein | 4,2 | % |
| Kolhydrater | 85,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 299 | kcal |
| Energi kJ | 1250 | kJ |
| Fett | 6,4 | g |
| Kolhydrat | 55,6 | g |
| Protein | 2,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g |
| Fleromättade fettsyror | 3,7 | g |
| Mättade fettsyror | 1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
| Fibrer | 2,8 | g |
| Monosackarider | 1,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 107 | mg |
| Järn | 0,5 | mg |
| Kalcium | 68 | mg |
| Kalium | 142 | mg |
| Magnesium | 8 | mg |
| Natrium | 236 | mg |
| Selen | 0,4 | µg |
| Zink | 0,28 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,63 | mg |
| Folat (Folsyra) | 26 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| Vitamin E | 0,63 | mg |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| Vatten | 31,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar