Vitlök
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,3 | % | |
Protein | 16,8 | % | |
Kolhydrater | 81,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 160 | kcal |
Energi kJ | 668 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 31,1 | g | |
Protein | 6,4 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,9 | g |
Fibrer | 1,5 | g | |
Monosackarider | 3 | g | |
Sackaros | 0,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 153 | mg |
Jod | 3 | µg | |
Järn | 1,7 | mg | |
Kalcium | 181 | mg | |
Kalium | 400 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 17 | mg | |
Selen | 20 | µg | |
Zink | 1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,01 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 31 | mg | |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin E | 0,01 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 13 | % | |
Vatten | 59 | g |