Vitling kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,0 | % | |
Protein | 97,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 98 | kcal |
Energi kJ | 410 | kJ | |
Fett | 0,7 | g | |
Protein | 22,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 61,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 225 | mg |
Jod | 22 | µg | |
Järn | 0,37 | mg | |
Kalcium | 62 | mg | |
Kalium | 455 | mg | |
Magnesium | 30 | mg | |
Natrium | 232 | mg | |
Selen | 30,7 | µg | |
Zink | 0,62 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 4 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,89 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg | |
Vitamin D | 0,86 | µg | |
Vitamin E | 0,28 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 64 | % | |
Vatten | 74,9 | g |