Vitkålssoppa vegetarisk
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 6,9 | % |
| Protein | 31,0 | % |
| Kolhydrater | 62,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 14 | kcal |
| Energi kJ | 59 | kJ |
| Fett | 0,2 | g |
| Kolhydrat | 1,8 | g |
| Protein | 0,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Fibrer | 0,8 | g |
| Monosackarider | 1,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 15 | mg |
| Järn | 0,24 | mg |
| Kalcium | 21 | mg |
| Kalium | 118 | mg |
| Magnesium | 7 | mg |
| Natrium | 179 | mg |
| Selen | 1,2 | µg |
| Zink | 0,08 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,07 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 13 | mg |
| Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 66 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| Vitamin E | 0,07 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 8 | % |
| Vatten | 95,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar