Vitkålssallad pizzasallad
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 67,0 | % |
| Protein | 5,3 | % |
| Kolhydrater | 27,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 140 | kcal |
| Energi kJ | 585 | kJ |
| Fett | 12,6 | g |
| Kolhydrat | 5,2 | g |
| Protein | 1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 7,2 | g |
| Mättade fettsyror | 1,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,5 | g |
| Fibrer | 1,4 | g |
| Monosackarider | 2,7 | g |
| Sackaros | 1,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| Jod | 42 | µg |
| Järn | 0,52 | mg |
| Kalcium | 30 | mg |
| Kalium | 194 | mg |
| Magnesium | 11 | mg |
| Natrium | 340 | mg |
| Selen | 1,3 | µg |
| Zink | 0,18 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,14 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 34 | mg |
| Folat (Folsyra) | 40 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 123 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 10 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin E | 2,14 | mg |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Avfall | 12 | % |
| Vatten | 78,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar