Vitkålssallad m lingonsylt
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 0,6 | % |
| Protein | 6,3 | % |
| Kolhydrater | 93,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
| Energi kJ | 288 | kJ |
| Fett | 0,1 | g |
| Kolhydrat | 14,8 | g |
| Protein | 1 | g |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 4,1 | g |
| Fibrer | 1,7 | g |
| Monosackarider | 9,6 | g |
| Sackaros | 4,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 24 | mg |
| Järn | 0,37 | mg |
| Kalcium | 35 | mg |
| Kalium | 198 | mg |
| Magnesium | 10 | mg |
| Natrium | 16 | mg |
| Selen | 2,1 | µg |
| Zink | 0,17 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,27 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 19 | mg |
| Folat (Folsyra) | 39 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 49 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| Vitamin E | 0,27 | mg |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| Avfall | 14 | % |
| Vatten | 81,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar