Vitkål kokt
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,5 | % | |
Protein | 26,2 | % | |
Kolhydrater | 72,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
Energi kJ | 133 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 4,7 | g | |
Protein | 1,7 | g | |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 2,5 | g | |
Monosackarider | 4,1 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 37 | mg |
Jod | 32 | µg | |
Järn | 0,5 | mg | |
Kalcium | 57 | mg | |
Kalium | 334 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 262 | mg | |
Selen | 3,6 | µg | |
Zink | 0,25 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,02 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 20 | mg | |
Folat (Folsyra) | 49 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 81 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin E | 0,02 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 25 | % | |
Vatten | 89,5 | g |