Vita bönor torkade kokta
Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,2 | % |
| Protein | 31,9 | % |
| Kolhydrater | 65,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 127 | kcal |
| Energi kJ | 533 | kJ |
| Fett | 0,6 | g |
| Kolhydrat | 18,2 | g |
| Protein | 8,8 | g |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| Fibrer | 6,3 | g |
| Monosackarider | 0,6 | g |
| Sackaros | 1,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 170 | mg |
| Jod | 13 | µg |
| Järn | 2,2 | mg |
| Kalcium | 58 | mg |
| Kalium | 611 | mg |
| Magnesium | 73 | mg |
| Natrium | 101 | mg |
| Selen | 0,8 | µg |
| Zink | 1,12 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,14 | mg |
| Folat (Folsyra) | 136 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,18 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin E | 0,14 | mg |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| Vatten | 64,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar