Vildris kokt
Maträttstyp: | Risrätter |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,3 | % | |
Protein | 16,8 | % | |
Kolhydrater | 81,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 102 | kcal |
Energi kJ | 427 | kJ | |
Fett | 0,3 | g | |
Kolhydrat | 19,5 | g | |
Protein | 4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 1,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 82 | mg |
Järn | 0,6 | mg | |
Kalcium | 3 | mg | |
Kalium | 101 | mg | |
Magnesium | 32 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 0,8 | µg | |
Zink | 1,34 | mg | |
Vitaminer | Folat (Folsyra) | 26 | µg |
Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,4 | g |
Vatten | 73,9 | g |