Vignabönor svartögda bönor torkade kokta u salt
Maträttstyp: | Torkat |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,1 | % |
| Protein | 35,2 | % |
| Kolhydrater | 62,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
| Energi kJ | 290 | kJ |
| Fett | 0,3 | g |
| Kolhydrat | 9,1 | g |
| Protein | 5,1 | g |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| Fibrer | 4,7 | g |
| Monosackarider | 0,8 | g |
| Sackaros | 1,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 95 | mg |
| Järn | 1,3 | mg |
| Kalcium | 17 | mg |
| Kalium | 230 | mg |
| Magnesium | 50 | mg |
| Natrium | 8 | mg |
| Selen | 0,5 | µg |
| Zink | 0,8 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| Folat (Folsyra) | 208 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg |
| Vitamin E | 0,2 | mg |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| Vatten | 80 | g |
Källa, referenser och övriga länkar