Wienerkorv kokt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 62,7 | % | |
Protein | 26,7 | % | |
Kolhydrater | 10,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 273 | kcal |
Energi kJ | 1141 | kJ | |
Fett | 24,2 | g | |
Kolhydrat | 4,1 | g | |
Protein | 10,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 11,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 10,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,9 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,5 | g | |
Kolesterol | 68,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 8,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 87 | mg |
Järn | 1,16 | mg | |
Kalcium | 11 | mg | |
Kalium | 125 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 821 | mg | |
Selen | 2,1 | µg | |
Zink | 1,89 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,32 | mg |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 11 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,93 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 0,21 | µg | |
Vitamin E | 0,32 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
Vatten | 58,9 | g |