Wienerbröd
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Wienerbröd |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 42,8 | % | |
Protein | 8,6 | % | |
Kolhydrater | 48,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 512 | kcal |
Energi kJ | 2141 | kJ | |
Fett | 35,5 | g | |
Kolhydrat | 40,4 | g | |
Protein | 7,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 16,2 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 9,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 15,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4 | g | |
Kolesterol | 39 | mg | |
Mättade fettsyror | 13,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,3 | g |
Fibrer | 2,5 | g | |
Monosackarider | 8,5 | g | |
Sackaros | 3,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 97 | mg |
Jod | 3 | µg | |
Järn | 0,8 | mg | |
Kalcium | 33 | mg | |
Kalium | 121 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 290 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 0,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,5 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 18 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 255 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 257 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg | |
Vitamin D | 1,5 | µg | |
Vitamin E | 2,5 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Vatten | 13,4 | g |