Vetemjöl bagerivetemjöl oberik
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjöl stärkelse korn gryn |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 1,9 | % |
| Protein | 12,9 | % |
| Kolhydrater | 85,2 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 348 | kcal |
| Energi kJ | 1457 | kJ |
| Fett | 1,6 | g |
| Kolhydrat | 70,2 | g |
| Protein | 10,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| Fibrer | 3,1 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
| Sackaros | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 125 | mg |
| Jod | 1 | µg |
| Järn | 1,08 | mg |
| Kalcium | 18 | mg |
| Kalium | 149 | mg |
| Magnesium | 27 | mg |
| Natrium | 1 | mg |
| Selen | 3,4 | µg |
| Zink | 0,82 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,49 | mg |
| Folat (Folsyra) | 24 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 11 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin E | 0,49 | mg |
| Vitamin K | 1 | µg |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| Vatten | 14 | g |
Källa, referenser och övriga länkar