Vegetarisk gryta
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 24,4 | % | |
Protein | 13,3 | % | |
Kolhydrater | 62,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 52 | kcal |
Energi kJ | 216 | kJ | |
Fett | 2,2 | g | |
Kolhydrat | 5,6 | g | |
Protein | 1,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
Fibrer | 2,4 | g | |
Monosackarider | 3,2 | g | |
Sackaros | 1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 36 | mg |
Jod | 17 | µg | |
Järn | 0,57 | mg | |
Kalcium | 33 | mg | |
Kalium | 271 | mg | |
Magnesium | 15 | mg | |
Natrium | 279 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,35 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,26 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 22 | mg | |
Folat (Folsyra) | 29 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1146 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 19 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 127 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
Vitamin D | 0,24 | µg | |
Vitamin E | 1,26 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 87,2 | g |