Vaxbönor
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,5 | % | |
Protein | 27,3 | % | |
Kolhydrater | 71,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 33 | kcal |
Energi kJ | 136 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 4,7 | g | |
Protein | 1,8 | g | |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 2,7 | g | |
Monosackarider | 1 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 38 | mg |
Järn | 1,1 | mg | |
Kalcium | 45 | mg | |
Kalium | 210 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 6 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,45 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 21 | mg | |
Folat (Folsyra) | 36 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 55 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin E | 0,45 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
Avfall | 6 | % | |
Vatten | 90 | g |