Ugnspannkaka
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Ägg produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 19,9 | % | |
Protein | 21,2 | % | |
Kolhydrater | 58,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 191 | kcal |
Energi kJ | 797 | kJ | |
Fett | 7,5 | g | |
Kolhydrat | 22,2 | g | |
Protein | 8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,9 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolesterol | 90,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 4,5 | g |
Fibrer | 0,6 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 149 | mg |
Jod | 40 | µg | |
Järn | 0,72 | mg | |
Kalcium | 114 | mg | |
Kalium | 196 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 280 | mg | |
Selen | 7 | µg | |
Zink | 0,64 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,02 | mg |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 15 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 101 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 102 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,21 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,58 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
Vitamin D | 1,09 | µg | |
Vitamin E | 1,03 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 60,1 | g |