Tranbär
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Bär färska frysta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,1 | % | |
Protein | 4,2 | % | |
Kolhydrater | 93,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 46 | kcal |
Energi kJ | 192 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 8,9 | g | |
Protein | 0,4 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 3,3 | g |
Monosackarider | 3,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 9 | mg |
Järn | 0,7 | mg | |
Kalcium | 15 | mg | |
Kalium | 80 | mg | |
Magnesium | 8 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,6 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg | |
Folat (Folsyra) | 2 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 22 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 1,6 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,2 | g |
Avfall | 5 | % | |
Vatten | 87 | g |