Torskrom stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Rom, kaviar |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 19,3 | % | |
Protein | 74,5 | % | |
Kolhydrater | 6,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 162 | kcal |
Energi kJ | 679 | kJ | |
Fett | 6,3 | g | |
Kolhydrat | 2 | g | |
Protein | 24,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,2 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,4 | g | |
Kolesterol | 233,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 407 | mg |
Järn | 1,79 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 233 | mg | |
Magnesium | 11 | mg | |
Natrium | 436 | mg | |
Selen | 19,9 | µg | |
Zink | 2,58 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 10,55 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 46 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 46 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,44 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 12,66 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 4,54 | µg | |
Vitamin E | 10,55 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Vatten | 65,5 | g |