Torsk opanerad stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt mager < 5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,1 | % | |
Protein | 95,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 82 | kcal |
Energi kJ | 342 | kJ | |
Fett | 0,8 | g | |
Protein | 18,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 54,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 207 | mg |
Jod | 114 | µg | |
Järn | 0,23 | mg | |
Kalcium | 19 | mg | |
Kalium | 386 | mg | |
Magnesium | 31 | mg | |
Natrium | 485 | mg | |
Selen | 29,3 | µg | |
Zink | 0,44 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,09 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,6 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,74 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin D | 1,09 | µg | |
Vitamin E | 1,09 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
Avfall | 37 | % | |
Vatten | 78,5 | g |