Torsk
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,0 | % | |
Protein | 96,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 75 | kcal |
Energi kJ | 315 | kJ | |
Fett | 0,7 | g | |
Protein | 17 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 50 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 190 | mg |
Jod | 55 | µg | |
Järn | 0,2 | mg | |
Kalcium | 16 | mg | |
Kalium | 355 | mg | |
Magnesium | 28 | mg | |
Natrium | 50 | mg | |
Selen | 27 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,8 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,23 | mg | |
Vitamin D | 1 | µg | |
Vitamin E | 1 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Avfall | 34 | % | |
Vatten | 81,2 | g |