Torkad fisk
Maträttstyp: | Torkat |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjur |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,7 | % | |
Protein | 98,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 333 | kcal |
Energi kJ | 1395 | kJ | |
Fett | 1,4 | g | |
Protein | 79 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 180 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 450 | mg |
Järn | 2,5 | mg | |
Kalcium | 160 | mg | |
Kalium | 1400 | mg | |
Magnesium | 120 | mg | |
Natrium | 240 | mg | |
Selen | 20 | µg | |
Zink | 2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,5 | mg |
Folat (Folsyra) | 14 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 23,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 40 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin D | 2,4 | µg | |
Vitamin E | 0,5 | mg | |
Övrigt | Aska | 4,8 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 14,8 | g |