Tonfisksallad u dressing
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,7 | % |
| Protein | 48,6 | % |
| Kolhydrater | 48,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 65 | kcal |
| Energi kJ | 271 | kJ |
| Fett | 0,4 | g |
| Kolhydrat | 7,2 | g |
| Protein | 7,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolesterol | 9,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
| Fibrer | 1,4 | g |
| Monosackarider | 0,4 | g |
| Sackaros | 0,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg |
| Jod | 5 | µg |
| Järn | 0,9 | mg |
| Kalcium | 29 | mg |
| Kalium | 300 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 107 | mg |
| Selen | 9,9 | µg |
| Zink | 0,56 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,4 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 462 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 85 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 124 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,48 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| Vitamin D | 1,04 | µg |
| Vitamin E | 0,4 | mg |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| Avfall | 6 | % |
| Vatten | 82,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar